Spireblanding

Model/varenr.: 7110.110.1530

Som en slags erstatning for det halvmodne frø, som fuglene i naturen bruger til at fodre deres unger op på, kan man bruge spiret frø.

Frøene fra spireblandingen sættes til spiring og benyttes som meget vitaminholdigt tilskudsfoder til forældrefugle som opmader unger. Blanding består af 11 forskellige små frøtyper med høj spireevne.

For sammensætning tryk her: Frøsammensætning.  For tilberedning: se tekst under billede.


Spireblanding i skål klar til servering
 
Tilberedning: 

Der sker en del forskellige processer inde i frøet når det spirer, blandt andet omdannes en del stivelse til letoptageligt sukker.

Du skyller den mængde frø du bruger på et døgn, derefter sættes det i så meget vand som muligt. Frøene skylles i en si. Frøet skal trække vand omkring 8 timer, ikke meget længere da det så kan blive surt.

For at fjerne de stoffer der dannes under optagelsen af vandet skylles det grundigt igen. Det hele stilles til afdrypning en halv til en hel time i sien.

Så lægges frøet i en skål eller ligende. Der skal et låg på så frøet ikke tørrer ud, men det må ikke slutte tæt, der skal kunne komme ilt til frøene.

De stilles et lunt sted, gerne op til 25-28 grader. Hvis frøet står tilstrækkeligt lunt er det klar til brug et døgn efter at vandet er hældt fra.

Frøet skal ikke spires så meget at der kommer rigtige spirer på, bare så man lige kan ane at spiren er på vej ud gennem skallen på frøet. Dette er især vigtigt før og i opmadningsfasen, der er en del vitaminer i spirende frø som fremmer befrugtningen.

Man kan blande det spirede frø i opmadningsfoderet eller det kan serveres for sig selv.

Pris fra
98,00 kr
5 kg 20 kg
Supplerende produkter
Alternative produkter
Andre købte også
Skriv en anmeldelse -din mening er vigtig for os

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: